Hebreërs 2:14-15

Doodsvrees is ‘n universele ervaring. Job noem dit die koning van die verskrikkinge (18:14, OAV). Net die gedagte daaraan bring ons tot stilstand. Kry ons nuus van ‘n bekende se afsterwe, is ons geskok. Praat daaroor in ‘n geselskap, en mense raak uiters ongemaklik.
   Meermale praat die Bybel oor die vooruitsig van die dood as sy skaduwee. En inderdaad is dit ‘n donkerte wat ons almal moet in -binnekort (tensy, die wederkoms in ons leeftyd plaasvind). Wat wag aan die anderkant?
   Wat die dood betref, volg meeste mense ‘n volstruistaktiek. Hulle dink nie daaroor nie; hulle praat nie daaroor nie; en as hulle kán, vermy hulle begrafnisse. Maar, natuurlik, dit verander geensins aan die komende realiteit nie.
   Daar is egter ook diegene wat nuuskierig oor die dood is, selfs behep daarmee. Elkeen van hulle het dan ‘n eie filosofie daaroor. En dikwels is dit gebou op sogenaamde "wetenskaplike navorsing" – wat dan niks anders blyk te wees nie as die getuienisse in die sensasiepers van diegene wat sogenaamd teruggekom het.
   Die feit is eenvoudig: niemand het nog ooit terug gekom nie. Sekerlik is daar diegene wat teruggekeer het uit ‘n skyndood. Maar as die elektro-chemiese prosesse in die brein eers opgehou het (so ongeveer 20 minute nadat die hart ophou klop het, verneem ek) kom niemand ooit terug nie.
   Wat wil ek sê? As ons wil weet wat ná die dood met ons gaan gebeur, is ons volkome afhanklik van God se openbaring in Sy Woord!

DIE AARD VAN DIE DOOD

DIE TUSSENTOESTAND

OPSTANDING EN OORDEEL

HIERDIE LEWE EN DIE EWIGHEID

OORWINNING OOR DIE VREES VIR DIE DOOD

SLOT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0:00
0:00